Sportmindset – hitvallás

sportmindset_coaching.png

Sokáig keresgéltem azt a kifejezést, ami röviden összefoglalja a hitvallásomat, miszerint a mozgás, a sport és a tudatos, fejlődés fókuszú szemléletmód mindennél hatékonyabb módon egészítik ki, erősítik egymást. Végül használatba vettem egy új szó-összetételt; ez lett a SPORTMINDSET.

Minden, amit ezen a blogon olvasol, valamilyen módon – még ha lazán is – ezekhez a témákhoz kapcsolódik.

Kosárlabdázóként nőttem fel, és mindig is hittem, hogy sikeres bankszakmai karrierem is nagyrészt ennek a ténynek köszönhető. Később a coachinggal való ismerkedésem során már kezdtem meg is érteni, hogy bennem hogyan kapcsolódtak össze ezek a személyiség darabok.

Miközben üzleti- és sport coaching ügyfeleimnél is gyakran előfordul, hogy komoly áttöréseket tudtunk elérni azáltal, hogy “sportmindset szemüvegen” keresztül tekintünk a kérdésükre, edzéselméleti és pszichológiai tanulmányaimnak köszönhetően egyre több összefüggésre tudományos magyarázatokat is kapok. Ezeket igyekszem a bejegyzéseimben az alábbi, egymástól viszonylag jól elkülöníthető altémákba rendezve átadni.

1. Sportmindset in business

Milyen kvalitások szerezhetők meg sportolói közegben, és hogyan kamatoztathatók ezek később az élet minden területén, akár az üzleti világban. (Az erről szóló – 2020-as kutatáson alapuló – bevezető bejegyzésem itt olvasható.)

2. Sportmindset for athletes, Sportmindset for coaches, Sportmindset for teams

Mekkora további kihasználatlan potenciál van a versenysportolók önismereti tanulásában, mentális felkészítésében, és a csapatok kémiájának katalizálásában.

3. Sport & mindset

Miért a mozgás a kiegyensúlyozott psziché, a motiváció, a változásokon való átjutás és az önismereti fejlődés egyik legjobb kiegészítő eszköze.       

Ha bármelyikkel kapcsolatban kérdésed, vagy észrevételed lenne, kérlek tedd fel nekem a Facebook oldalamon. És természetesen szeretettel várom érdeklődésedet bármelyik másik elérhetőségemen is!

Previous
Previous

Coaching a virtuális térben

Next
Next

Tervek, álmok, küldetés – a Pixar animáció, ami mindent elmond…